Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Omlazené béčko se učí vítězit

02.12.2018 | Martin Augustin

Vystoupení druhého týmu Unionu se dnes neslo ve znamení premiér. Po áčku i béčko nastoupilo ke svým zápasům ve zbrusu nových dresech s novými sponzory, tím však dnešní debuty nekončí. Své první zápasy ve futsale odehráli Josef Pechar a Tomáš Formáček. Oběma se vedlo dobře a k premiérovým startům přidali i své první branky. Poprvé se v našem dresu představil i Tomáš Kotrla, ten je ale již zkušeným hráčem a bývalou dlouholetou oporou FC Krakovec. Loni vinou zranění nenastoupil a dočkal se až nyní. Tomáš je zároveň teprve čtvrtým brankářem za celou historii klubu, který se postavil do naší branky. O stovky odchytaných zápasů se podělili brankáři Malec a Augustin, v několika zápasech v roce 2012 se v naší bráně objevil Viktor Losa. V minulosti sice musel výjmečně navléct rukavice i Jan Ujka, ale to bylo řešení z nouze, kdy byli naši brankáři buď zraněni, nebo vyloučeni, ale nikdy na naší soupisce nebyl veden jako brankář.

Jádro dnešního týmu tvořili hráči kolem 18 let, z nichž jen Lukáš Fanta a Tomáš Formánek odehráli desítky zápasů. Tomáš Formáček a Josef Pechar si dnes připsali první starty, Adam Ďurčanský a Matěj Richter mají v kolonce startů jen několik málo zářezů z konce loňské sezóny. Mladíky doplnili zkušení třicátníci Jan Ujka, Miloš Hajsl a kapitán týmu Tomáš Černý.

První soupeřem byla Jafra Slaný, začali jsme dobře a po pěkné trefě Lukáše Fanty se ujali vedení. Do relativně poklidného vývoje zápasu ale vstoupil svými verdikty rozhodčí Brejník. Nejprve je dvakrát po sobě faulován Matěj Richter, hlavně druhý zákrok na něj si koledoval o vážnější zranění, kdy ránu, kterou dostal naštěstí do chrániče bylo slyšet přes celou halu. Rozhodčí na to ale nereagoval a Jafra po takto vybojovaném míči skórovala. Touto situací jsme se pak nechali rozhodit a poločas už dohráli bez větších šancí. Do druhé půli chceme vstoupit aktivně a vzít si vedení zpět, ovšem opět úřaduje sudí. Ze souboje na naší půlce se chce uvolnit Ujka, soupeř si ho na chvíli přidrží za ruku, načež se náš hráč obrátí na rozhodčího s otázkou "nic?". Za toto nic okamžitě dostává žlutou kartu s komentářem "ještě slovo a jdeš". Ujka říká "vždyť jsem nic neřekl" a dostává druhou žlutou a červenou. Jafra pak využívá přesilovou hru a otáčí na konečných 1:2. Sice si do konce zápasu dokážeme ještě nějaké příležitosti vytvořit, ale žádná už se neujme. Pokud chtějí rozhodčí utkání řídit takto, tak si můžeme před výkopem všichni ukázat červené karty a jít rovnou domů. Rozhodčí by měl v těchto případech vylučovat za vulgarity, nic z toho se ale nestalo a žádné sprosté slovo nepadlo ani náznakem. Dobrý rozhodčí by nechal pokračovat ve hře, nebo svůj verdikt vysvětlil v přerušení, ale rozhodně by neměl takto ovlivňovat hru. Bohužel, dobře rozehrané utkání, ze kterého jsme nebrali ani bod. Měli jsme být psychicky silnější, nebo vstřelit víc gólů, pak bychom nemuseli řešit z našeho pohledu chyby rozhodčího.

Bez přestávky jsme nastoupili proti Stehelčevsi, což je soupeř, proti kterému se nám dlouhodobě daří. V prvním zápase ale Stehelčeves zahrála velmi dobře a porazila v té době druhý tým tabulky Velkou Bukovou, což bylo jistým varováním. Do zápasu jsme ale naštěstí vstoupili dobře, dva slepené góly napálil do sítě soupeře Miloš Hajsl a dodal nám potřebný klid. Nutno zmínit, že oba jeho góly snesou i přísné estetické měřítko. V dalším průběhu zápasu úřadují naši mladíci, velmi dobře si rozumí Fanta s Formáčkem a připraví si vzájemně několik gólů. Trefí se i Pechar a Formánek. Kaňkou na výkonu je červená karta Lukáše Fanty, který se snažil zastavit unikajícího hráče skluzem a trefil ho. V tomto případě je červená na místě. Na výsledek tato událost už ale vliv neměla a my jsme si již dokráčeli pro tři body za výhru 7:1.

Celkově dnes b-tým působil svěže, hráči bojovali, běhali, nabízeli se a dařila se i kombinace. Noví hráči zapadli výborně, nebáli se hrát a i díky nim dojem ze hry nebyl dnes vůbec špatný. Škoda jen zápasu s Jafrou. Pokud se takto herně budeme prezentovat i v dalších kolech, měli bychom se z aktuálně osmého místa vyšplhat výše.

Video z obou zápasů je již k dispozici na našem FB.

Sestava: Kotrla - Ujka, Hajsl, Černý, Fanta, Formánek, Formáček, Richter, Pechar, Ďurčanský, (Malec)

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS