Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Na Zimním poháru jsme skončili už ve skupině

29.12.2018 | Martin Augustin

Zimní pohár města Slaný pro nás býval úspěšným turnajem, ale letos se nám již potřetí v řadě nepodařilo postoupit ze základní skupiny. Ostudu jsme určitě neudělali, vždyť jsme v posledním utkání dokázali zdolat dobře hrající Velké Přítočno, kterému jsme tak zkazili postupové plány. Pohříchu se ale jednalo o náš nejlepší výkon na turnaji, v předchozích dvou utkání nám k lepším výsledkům přeci jen něco chybělo.

Videosestřih je k dispozici na našem Facebooku.

FK Union – AFK Rozdělov 2:3 (1:2)

V prvním zápasu jsme narazili na soupeře z Okresního přeboru, mužstvo Rozdělova. Soupeř hrál od začátku chytře, čekal na naše chyby a v prvním poločase dvě potrestal. Nám se ještě do výměny stran podařilo alespoň snížit. Ve druhé půli nedokážeme za stavu 1:2 dvakrát uklidit míč ani do zcela prázdné branky a za to přichází zasloužený trest v podobě třetího obdrženého gólu z brejku. V poslední minutě jsme ještě korigovali na 2:3 a s trochou štěstí jsme mohli ve zbývajícím čase i vyrovnat, ale to už nám bohužel nevyšlo. Zápas jsme si bohužel prohráli sami vlastními chybami a neschopností dopravit míč do odkryté branky.

FK Union – Zonky Team 1:3 (1:2)

Tým, který sestavil organizátor turnaje Jan Snovický, ukázal své kvality už v úvodním duelu proti Velkému Přítočnu, které dokázal porazit. V prvním poločase, který se hrál opatrně a přinesl minimum šancí, bohužel opět děláme dvě chyby a soupeř nekompromisně trestal. Ještě za bezbrankového stavu se přitom opět neprosazujeme před téměř prázdnou svatyní soupeře. Hned po druhém gólu odpověděl dalekonosnou ranou pod břevno Michael Kučera. Po změně stran nás soupeř do výraznějšího náporu nepouští a přidává ještě jednu trefu. Po konečném hvizdu jsme již věděli, že si můžeme na postup do semifinále nechat zajít chuť.

FK Union – SK Velké Přítočno 3:1 (2:0)

Vedoucí celek fotbalového OP potřeboval zvítězit, aby si zajistil postup do semifinále, ale paradoxně v utkání, kdy už nám o nic nešlo, narazil na náš nejlepší výkon na turnaji. Až zde jsme totiž připomínali ten bojovně hrající tým, který vede futsalový okres. Hráli jsme konečně to, co jsme měli celý turnaj. Na soupeře jsme si počkali na půlce, chodili do nebezpečných protiútoků a po dvou hezkých akcích vedli v poločase 2:0. A šance jsme měli i na to, abychom přidali třetí gól. S blížícím se koncem se soupeř začal stále více tlačit dopředu a jeho nápor vyvrcholil v posledních pěti minutách, kdy hrál bez brankáře v pěti hráčích v poli. Z velkého tlaku Přítočno vytěžilo pouze kontaktní gól. Další šance a střely pochytal výtečný Kotrla, nebo je zblokovala obětavě hrající defenziva. Naši výhru pak zpečetil minutu před koncem trefou do prázdné branky Matěj Richter.

Díky naší výhře nad Přítočnem se radoval z postupu do semifinále tým Rozdělova. Právě porážka s tímto soupeřem na úvod turnaje nás hodně mrzela. Zápas jsme si prohráli spíše sami a i remíza by posunula do vyřazovacích bojů nás. Na druhou stranu jsme neměli k dispozici úplně nejsilnější sestavu. Z áčka scházeli kapitán Stěrba, který je naším rozdílovým hráčem, Erik Rezek či zraněný brankář Augustin. V brance jsme alespoň mohli dát příležitost Tomášovi Kotrlovi, který odchytal dva zápasy a zejména proti Velkému Přítočnu předvedl velmi dobrý výkon. Prostor opět dostali i mladí hráči. Lukáš Fanta a Tomáš Formáček už za áčko v letošní sezóně nastoupili a zahrál si i Matěj Richter, jenž zatím hrál v OS. II. třídy za B-tým.

Sestava: Kotrla (Rozdělov, Přítočno), Malec (Zonky) – M. Kučera, Štugel, Fanta, Týbl, Němec, Formáček, Richter.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS