Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Rezerva získala tři body, debut si odbyla naše japonská posila

11.02.2019 | Martin Augustin

Naše rezerva překonala třemi získanými body v 7. kole nejnižší okresní soutěže historické bodové minimum z první sezóny, přesto jásat rozhodně nemůžeme. Proti vedoucímu Ceresitu jsme odehráli zápas, který v ničem nevybočoval dosavadnímu trendu této sezóny. V defenzivě jsme odehráli solidní partii, ale směrem dopředu nepředvedli vůbec nic a tak jsme ubránili porážku 0:2. Proti posledním Blevicím pak byli diváci nuceni sledovat futsal, ze kterého je musely pálit oči. I velmi slabý výkon nám přeci jen stačil k vítězství 3:0. 

FK Union B - Ceresit Hvězda Kladno 0:2 (0:1)

Již před zápasem nám bylo jasné, že proti vedoucímu týmu tabulky budeme muset především dobře bránit. Od začátku jsme se také ocitli pod tlakem. Defenziva nám jakž takž fungovala a co prošlo, pochytal brankář Augustin. Bohužel, když jen bráníte, nějaká ta chyba musí přijít, a jednu z nich soupeř v závěru poločasu potrestal. Dva naši hráči se nechali vylákat k napadání jednoho soupeře, z čehož vzniklo přečíslení a výsledkem byl gól v naší síti. Ve druhém poločase opět jen bráníme. Naději nám dlouho držel brankář Augustin, ale směrem dopředu nepředvádíme prakticky nic. Jedinou výjimkou byla spolupráci Formánka a Fanty. Na pas prvně jmenovaného si naběhl před bránu Fanta, ovšem jeho hlavičku vytáhl gólman nad břevno. Poté jsme inkasovali podruhé, a jelikož v samotném závěru jeden náš hráč před prázdnou brankou zakopl o balón a druhý ho promáchl, zakončili jsme zápas s nulou na kontě nastřílených gólů.

FK Union B - FK Blevice 3:0 (1:0)

Hrací den zakončil souboj gigantů - tedy utkání předposledního týmu tabulky s posledním. Blevice dosud nebodovaly a možná i povinnost získat v tomto utkání tři body a pokud možno za jasnou výhru, nás svázala až příliš. Od začátku sice máme více ze hry a relativně rychle dáváme i vedoucí gól, ale pak jsme se už pohybem přizpůsobili soupeři a oko diváka v hledišti tak muselo trpět. Navíc se ukázalo, že jestli něco opravdu neumíme, tak je to tvořit hru a v prvním poločase měl paradoxně více zákroků dokonce náš brankář. My jsme buďto stříleli do bránících hráčů, nebo jsme akce překombinovali, chtěli je dohrát do prázdné, což skončilo nepřesnou přihrávkou nebo netrefením míče zakončujícím hráčem. Po změně stran naše trápení pokračuje. Na hřišti už jsme na sebe začali reagovat i podrážděně, což by se vzhledem k tomu, že asi nikdo svým výkonem z řady nijak pozitivně nevybočil, na jednu stranu stávat nemělo, na druhou stranu by bylo špatně, kdyby nás to, co jsme předváděli, nechalo chladnými. S blížícím se koncem jsme se snad už i klepali, že soupeř ještě z ojedinělé akce vyrovná. Pět minut před koncem jsme si vzali time - out, který přeci jen vnesl do našich řad částečné uklidnění. Hned po něm jsme tak přidali uklidňující druhý gól a skóre utkání završil individuální akcí Lukáš Fanta, jenž se trefil podruhé v zápase. Pozitivem jsou tři body, po zápase ale jednoznačně převládl špatný pocit z předvedeného výkonu.

Kromě tří bodů nás ještě mohl těšit debut možná prvního Japonce v českém futsale, Shunsukeho Toyamy. Ten se objevil na hřišti už v průběhu druhé půle proti Ceresitu a do utkání s Blevicemi nás dokonce vedl s kapitánskou páskou. 

Jinak bychom se ale měli zamyslet nad tím, co s Béčkem dál. Nějaké cíle v podobě umístění jsme si před sezónou nekladli, ovšem předvedená hra by měla mít alespoň nějaký standard a spíše stoupající tendenci. To ale není. Špatné je, že už snad ani nechceme hrát futsal, když některý z hráčů o time outu nabádá, abychom si zahráli, abychom si vyměnili pár přihrávek, protože nemůžeme jen bezhlavě nakopávat míče dopředu, dostane se mu odpovědi, že nic jiného ani hrát nemůžeme, protože na víc nemáme. A to je špatně. S takovým přístupem a myšlením se totiž ani žádný progres ani dostavit nemůže...

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS