Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Oslabené áčko zvládlo krizové kolo se třemi zápasy se ctí a je stále druhé!

17.02.2019 | Martin Augustin

Velké trápení jsme měli se skládáním sestavy pro 7. kolo Okr. přeboru. Důvody jako zdraví, práce, velký fotbal vyřadily ze hry zhruba polovinu našeho kádru a z nominovaných osmi lidí do pole se dostavilo pouze šest – Tomáš Formánek se navíc zranil hned v prvním duelu. Hrát tak musel i druhý brankář Malec. Obavy tak byly veliké, ale povinnost získat nějaké body, pokud bychom chtěli reálně stále myslet na nejvyšší příčky, jsme zvládli v rámci možností se ctí a zisk čtyř bodů nás udržel na druhém místě tabulky.

Před popisem dění v jednotlivých zápasech se ještě vraťme ke skládání sestavy. Zdravotní problémy vyřadily kapitána Štěrbu, který se zranil v minulém kole a operace zánětu slepého střeva vystavila asi do konce sezóny stopku Michaelovi Kučerovi. A to nebylo vše. Do práce totiž musel další hráč kádru áčka Rezek a školní povinnosti nepustily do Biosky druhého z bratří Kučerových, Davida. Navíc odpadly i zamýšlené náhrady – Formáček onemocněl v noci před zápasy, pracovní povinnosti měl Richter, rodinné zase Ujka, Hudousek musel na velký fotbal. A kolo, které mělo mnohé napovědět o dalším průběhu sezóny, tak šla hrát sestava, která více připomínala naši rezervu, než o medaile v Okresním přeboru bojující áčko…

FK Union – 1. FC Horní Bezděkov 3:2 (1:0)

Na úvod hracího kola nás čekal poslední celek tabulky, který jsme v prvním vzájemném duelu přehráli 9:3. Tentokrát nám ale bylo jasné, že v sobotní sestavě nemůžeme soupeře podcenit, a že budeme rádi za jakoukoliv výhru. Na začátku utkání jsme měli mírně více ze hry my, přesto si první šanci vytvořil soupeř. Střelu, kterou nepříjemně tečoval náš obránce, vytáhl brankář Augustin na břevno. Skóre se tak měnilo na druhé straně. Po chybě v rozehrávce Bezděkova se dostal k míči Němec, který ho nahrál Michalovi Týblovi a ten z levé strany zamířil ke vzdálenější tyči. Jelikož jsme pak nezužitkovali několik nadějných situací, otáčely se stany za stavu 1:0. Po změně stran se soupeř osmělil a podařilo se mu i vyrovnat. Augustin hodil míč Fantovi, který ho na pozici posledního ztratil a dvojice futsalistů Bezděkova si proti našemu gólmanovi věděla rady. Poté už to byla z naší strany hlavně křeč. Snaha nechyběla, přesnost a kvalita ano. A tak jsme si museli pomoci standardní situací. Němec rozehrál aut před bránu, kde dostal prostor v poli hrající brankář Jaroslav Malec, který zblízka uklidil míč do sítě. Poté musel ze hry odstoupit Formánek, který se zranil v souboji s brankářem soupeře. Špatným došlapem si způsobil výron v kotníku a po zápase putoval na pohotovost nedaleké slánské nemocnice. Zvýšit pak mohl Štugel, ovšem ten před jinak prázdnou bránou trefil jen obránce a tak přišel trest. Útočník soupeře ve středu hřiště obešel bránícího hráče, od lajny balón napálil levačkou a vymetl bližší šibenici naší svatyně – 2:2. V závěru jsme mohli klidně i prohrát, Augustin hlavou odvrátil velkou šanci soupeře, v posledních sekundách se však na nás usmálo štěstí. K rozehrání přímého kopu se postavil Lukáš Fanta, který využil špatně stojícího hráče ve zdi a napravil tak zaváhání při prvním inkasovaném gólu. Nakonec jsme tedy šťastně vyhráli 3:2.

FK Union – 1. FC Slavoj Kladno 2:2 (0:1)

Po posledním týmu tabulky nás čekal pro změnu předposlední. Ze Slavoje jsme ale měli respekt. Kladenský celek předváděnou hrou na sestupové pozice asi nepatří a to potvrdil i v prvním utkání proti nám, které skončilo spravedlivou remízou 3:3. A to jsme měli k dispozici trochu jinou sestavu… Slavoj byl také od začátku aktivnější a futsalovější. My konkurovali především bojovností a ojedinělou šancí Jindry, který trefil nohu brankáře. Za poločasové skóre 0:1 jsme mohli být objektivně vzato rádi. Po změně stran pak inkasujeme po špatně bráněném autu podruhé a zdá se, že na body nedosáhneme. Krátce po rozehrávce však obránce Slavoje namazal míč do šance Michalovi Týblovi, který tuhle chybu potrestal a vrátil nás do utkání. Poté nám pomohly i fauly soupeře. Ten se dostal v závěrečných minutách pod tlak možných desetimetrových kopů a ty také přišly. První z nich rozehrával Štugel, ale ten zamířil jen do středu brány. Další desítka pak následovala po ruce a k její exekuci se tentokrát postavil Lukáš Fanta. Mladý futsalista důležitý moment unesl a přízemní střelou vyrovnal na 2:2. Závěrečná snaha Kladenských už nic nepřinesla. Remízu 2:2 jsme museli brát i přes postavení obou týmů v tabulce všema deseti.

 FK Union – 1. FK Kročehlavy 2:3 (1:2)

V posledním utkání hracího kola nás čekaly Kročehlavy. Tedy tým, který hrál ještě v loňské sezóně Krajský přebor. Kročehlavští disponují kvalitnímu futsalisty, ale mají problém se sejít. No, v tomto hracím kole jsme na tom byli stejně. V první šanci zápasu neuspěl po Jindrově přihrávce Němec, který ve skluzu netrefil míč před prázdnou bránou, ale jinak jsme začátek duelu zrovna nezachytili. Nejprve jsme vůbec nereagovali na náběh soupeře po autu, který zůstal v našem brankovišti nepochopitelně zcela nepovšimnut a neměl problém skórovat do odkryté brány. Poté jsme pustili protihráče do samostatného úniku a ten s trochou štěstí proměnil – 0:2. S naší ofenzivní kvalitou, kterou jsme na hřišti měli, bylo jasné, že tenhle stav se bude hodně těžko obracet. Přesto jsme se pak rozehráli k asi nejlepšímu výkonu v celém hracím kole a v některých pasážích soupeře dostávali pod tlak. V závěru poločasu se nám podařilo i snížit. Přihrávku Štugela sice obrana soupeře tečovala, ale míč přeci jen propadl k Petrovi Jindrovi. Ten ho sice obdržel zády k bráně, ale chytrou patičkou ho dokázal umístit mezi tyče. Po změně stran naše snaha pokračovala a šance rozhodně byly. Vyrovnání měli na futsalkách Němec, Fanta nebo Štugel, ale bohužel koncovka vždy selhala. V průběhu druhé půle pak naši sestavu opustil i Fanta (pospíchal na velký fotbal) a závěrečné minuty jsme dohrávali už jen v pěti v poli. A zatímco směrem dopředu to ještě šlo, tak při vracení do obrany už bylo vidět, že síly scházejí. Ze situace, kdy jsme vpředu ztratili míč a dva naši hráči už rezignovaně zůstali stát u branky soupeře, jsme pak inkasovali i třetí gól, který byl bohužel rozhodující. V úplném závěru ještě snížil Bohumil Štugel, ale hned poté následoval závěrečný hvizd.

Sestava: Augustin – Štugel, Týbl, Fanta, Jindra, Němec, Malec, Formánek (Bezděkov).

Čtyři body v tomto kole určitě musíme brát. Sice nás trošku mrzí utkání s Kročehlavy, které bylo na další bodový zisk určitě hratelné a nějakých 20 minut jsme hráli na naše možnosti slušný futsal, ale štěstí, které v něm scházelo, jsme si asi vybrali v předchozích dvou zápasech. Škoda, že jsme se nemohli na toto kolo z nejrůznějších důvodů lépe sejít. I jeden solidní hráč navíc by nám velmi pomohl. I tak si zaslouží všichni, kdo za nás v sobotu hráli, pochvalu za nasazení, bojovnost a chuť se o výsledky poprat. V tabulce jsme každopádně zůstali na druhém místě, ale vše se směrem dozadu hodně vyrovnalo. Ve zbývajících třech kolech tak budeme potřebovat uhrát co nejlepší výsledky. Snad k tomu budeme moci využít i co nejsilnější sestavu!

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS