Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Vydřenou výhrou nad DFK a demolicí rezervy Čechie jsme si upevnili druhé místo!

02.03.2019 | Martin Augustin

Náš A-tým v sobotu ráno bojoval v důležitých zápasech Okresního přeboru. Obstál na výbornou, když nejprve zvládl těžký duel s 1. DFK Slaný. Neustále dotahující vojáky jsme nakonec udolali 6:4, když soupeře za stavu 4:4 zlomil dvěma trefami patnáctiletý Matěj Hudousek. Přímý souboj o druhé místo s B-týmem Čechie se pak proměnil v nečekanou exhibici, soupeře jsme zlomili rychlými brankami a deklasovali ho výsledkem 11:1. Hodně potěšil výkon již zmíněného Hudouska, který zaznamenal své první trefy za áčko, skvělou soutěžní premiéru v našich barvách si odbyl z Hrraslu hostující Petr Klusáček, jenž se ve dvou utkáních prosadil šestkrát.

FK Union – 1. DFK Slaný 6:4 (4:3)

Na DFK se nám nikdy zvlášť nedařilo. Vojáci disponují většinou sice staršími hráči, ale zkušeností a taktikou dokáží stále trápit i mnohem mladší protivníky – vždyť loni Okr. přebor vyhráli. Tentokrát jsme ale do utkání vstoupili výborně. Hned po minutě hry nastřelil mladý Hudousek tyčku, ale od ní se balón odrazil k Petrovi Klusáčkovi a host z HRASLU si už věděl rady. Poté nám však dělaly problémy přihrávky a náběhy za naši obranu. Takto soupeř vyrovnal a poté reagoval i kontaktním zásahem na další trefy Klusáčka a Davida Kučery. Poté jsme sehráli parádní akci po autu na polovině hřiště, kdy si Klusáček všiml náběhu Lukáše Fanty na zadní tyč, adresoval mu přesnou přihrávku a bylo to 4:2. Slibný náskok jsme si ale bohužel do přestávky nepodrželi, DFK totiž reagovalo dobře sehranou standardní situací. Po změně stran jsme chtěli hrát trpělivě a případně navýšit vedení. Přišla ale ztráta na útočné polovině, z níž rezultoval samostatný únik soupeře a střela mezi nohy našeho gólmana. Za stavu 4:4 vzal situaci do rukou paradoxně nejmladší člen našeho týmu – teprve patnáctiletý Matěj Hudousek. Ten nejprve utekl po pravé straně a z úhlu překvapil soupeřova gólmana. Dvě minuty před koncem si pak ještě stejný hráč našel balón po vyražené střele Klusáčka a potvrdil výsledek 6:4.

FK Union – R.S.C. Čechie Slaný B 11:1 (6:0)

Přímý souboj o druhé místo sliboval vyrovnanou podívanou. Čechie na nás ztrácela jen bod a první vzájemný zápas v sezóně skončil naší těsnou výhrou 4:3. Nutno ale říci, že tentokrát Čechie hrála bez pauzy po utkání proti Hornímu Bezděkovu (zvítězila 6:2) a na šestici kvalitních, ale věkově většinou starších hráčů do pole, už musel být úbytek sil přeci jen znát. Důležitý byl hlavně začátek utkání. Kdyby se Čechie ujala vedení, určitě by byla velmi nepříjemným soupeřem. Její hráči by mohli zalézt, bránit a my bychom se třeba do šancí dostávali těžko. Černý scénář se mohl naplnit hned v úvodu, kdy běžel hráč soupeře sám na naši bránu, ale svůj únik zakončil střelou těsně vedle. Pak už jsme ale hráli především my. Nejprve poslal Týbl pěknou přihrávkou do šance Matěje Hudouska a ten nad padajícím gólmanem otevřel skóre. Poté propálil ze střední vzdálenosti brankáře Petr Klusáček, a když se vzápětí prosadil po Hudouskově přihrávce i Vojtěch Štěrba, reagovali Čechisté oddechovým časem. Ani ten ale ráz utkání nezměnil. Od chvíle, kdy Michal Týbl vymetl šibenici a zvýšil na 4:0, již bylo patrné, že se soupeř s vývojem zápasu asi smířil. Ještě do konce poločasu to bylo po dvou zásazích Petra Klusáčka už 6:0. Po změně stran pak na náš brankostroj postupně navázali také David Kučera, Bohumil Štugel a Vojtěch Štěrba - v 19. minutě svítilo na ukazateli skóre 9:0. Za tohoto stavu jsme už přeci jen slevili z nastoleného tempa, další góly tak padaly až v závěru. Jubilejní desítku soupeři natočil Petr Klusáček, který tak skóroval už počtvrté v zápase. Čestného úspěchu se pak dočkali i Čechisté, ale poslední slovo jsme měli my. V závěrečných sekundách ještě skóroval Tomáš Formáček.

Sestava: Augustin – Štěrba, Štugel, Fanta, Formáček, Klusáček, Týbl, D. Kučera, Hudousek.

6 získanými body jsme si tedy upevnili druhé místo v tabulce Okr. přeboru. Čtyři zápasy před koncem máme na třetí Čechii čtyřbodový náskok. Šest bodů pak máme k dobru na čtvrtý Omask, který nás čeká v příštím kole. Naopak na vedoucí rezervu MCE stále ztrácíme 9 bodů, takže triumf tohoto celku by už asi překazil jen jeho totální kolaps.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS