Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Béčko místo bodů sbíralo červené karty

13.12.2021 | Jaroslav Malec

Po volném losu se na Stochově představil náš rezervní tým, aby v utkáních s Velkou Bukovou a Slabcemi sportovně zakončil rok 2021. Nezískali jsme ani bod, ale jsme bohatší o nové herní i neherní situace. Z osmi hráčů v poli byli tři nováčci, Miroslav Ivanko, Jan Paluka a Jan Hartman. Hartman už měl na kontě 2 zápasy z prvního kola, v případě Ivanka a Paluky šlo o debut. Do brány se letos poprvé postavil Jan Ujka.

FK Union Slaný B – FC Velká Buková  2:3 (2:1)

 

Úvod utkání nám gólově vyšel, když pro v posledních týdnech výborně hrajícího Ďurčanského připravil gól debutující Ivanko a chvíli poté zvýšil naše vedení další novic Paluka. Z rychlého, dvougólového vedení jsme byli zaskočeni my i hráči Bukové, kterým chvíli trvalo, než se z vývoje utkání vzpamatovali. Jakmile se tak stalo, zatlačili nás před naši bránu, čemuž dopomohla i série nepřesností, kterých jsme se pod tlakem dopouštěli. Buková však z množství slibných šancí nevytěžila nic, ať už díky zákrokům Ujky, nebo nepřesné mušky. Snížit se soupeři podařilo až těsně před půlí v době, kdy už se naše hra srovnala a ustálila. Pokud bychom vydrželi hrát soustředěně a koncentrovali se sami na sebe, mohli jsme z utkání klidně vytěžit tři body. To se ale nestalo. Buková v druhé půli výrazně přitvrdila a brzo měla na kontě 4 fauly. Další zákroky ani odpískány nebyly, nebo vedly ke komentářům směrem k sudím, nebo k šarvátkám mezi hráči na hrací ploše. To postupně vyústilo ve dvě červené karty pro naše hráče, Richtra a Malce. V obou případech šlo o druhé žluté karty. Richtr ji obdržel za řeči, Malec za potyčku s hráčem, který ho zezadu strčil do zdi. Rozhodčí však nechtěli proti Bukové pískat vše, neboť každý faul znamenal kop z 10m. I tak jsme dva kopy z této vzdálenosti k dispozici měli, ale nevyužili jsme ani jeden. Při hře v oslabení jsme bohužel neudrželi naše vedení a Buková nejdříve vyrovnala a poté otočila na 2:3. Zbytečná ztráta, hloupá vyloučení, neproměněné šance, to jsou chyby na naší straně. Přílišná benevolence a tolerance k zákrokům a chování hráčů Bukové, to jsou chyby na straně sudích a projevily se i v dalším utkání tohoto týmu.

 

FK Union Slaný B – TJ Slabce 1:2 (1:0)

 

I tento zápas jsme rozehráli dobře, zásluhou Fanty jsme vedli 1:0. Síly ale rychle docházely, přece jen z původní sestavy byli dva hráči v trestu. Během zápasu jsme měli několik šancí náskok navýšit, nebo zápas rozhodnout, ale proměňování šancí nebyla naše nejsilnější stránka. To nás nakonec stálo možný bodový zisk, protože Slabce si ve svých příležitostech počínaly efektivněji a vývoj zápasu otočily, byť nás několikrát musel podržet Ujka v bráně. Na rozdíl od zápasu s Bukovou se tento mač odehrál v poklidu, bez faulů, šarvátek a karet.

 

Herně to od nás nebylo špatné, v poli se všichni, včetně nováčků prezentovali dobře, pokud se hrálo. Jen někdy to chce více klidu, více pohybu, nebo více chytrosti. Ale to se srovná. Ve vyhrocených situacích se ale musíme chovat chytřeji a klidněji, ať je pravda kdekoliv. Buková sehrála tento den tři zápasy, ve kterých padlo 10 žlutých a 4 červené karty. Ve všech ostatních zápasech dohromady, které se tento den hrály, padlo jen 8 žlutých karet, červená žádná. Paradoxně tři ze čtyř červených dostali soupeři Bukové. V našem zápase hráč Bukové zezadu před zdí sestřelí našeho hráče bez reakce rozhodčího. Výsledkem je oteklý kotník, ztuhlý krk a červená karta na naši straně, poté co si to náš hráč jde se soupeřem vyříkat sám. Jiný příklad z našeho zápasu. Po přerušení hry hráč Bukové vztekle nakopne míč na našeho brankáře. Reakce rozhodčích? Nic. Další zápas Bukové s Čechií, kdy hráč FCVB úmyslně mrskne míč do obličeje hráče Čechie. Výsledek? Následná potyčka a ČK na obou stranách. Proč nemůžou být zákeřné fauly a hrubé nesportovní chování řešeny hned a bez milosti? Pokud by byly, nemusely by následné situace zbytečně eskalovat do nějakých strkanic mezi hráči. Další otázka je, jestli je dobře, že do sebe mezi zápasy hráči některých týmů lijí na výčepu piva a pak jdou hrát zápasy.

 

Sestava: Ujka – Fanta, Richtr (Buková), Malec (Buková), Pechar, Ivanko, Ďurčanský, Hartman, Paluka

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS