Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Konečně! Áčko zabralo, ze tří zápasů bralo sedm bodů!

29.01.2022 | M.A.

VIDEO: Úspěšně vstoupilo do druhé poloviny sezóny naše dosud spíše tápající áčko. Z náročného kola se třemi zápasy s tabulkově výše postavenými soupeři ukořistilo hned sedm bodů, které nás posunuly na dohled medailovým pozicím. Po remíze s Klubukami jsme vítězně zvládli slánská derby proti  1. DFK a Čechii.

FK Union – KLC Klobuky 3:3 (1:2)
V utkání s Klobukami jsme měli většinu zápasu více ze hry, častěji míč na futsalkách, ovšem přes dobře fungující obranu soupeře jsme se do šancí nedostávali snadno. Přesto jsme dobrý začátek přetavili i ve vedoucí gól, když se po Fantově přihrávce uvolnil Michael Kučera, který v koncovce nezaváhal. Soupeř však ve zbytku úvodního dějství vytěžil z minima maximum a dvěma střelami skóre otočil. Po změně stran jsme se dlouho marně snažili o vyrovnání. V závěrečné pětiminutovce však bere odpovědnost na svá bedra Daniel Hovorka, který nejprve s pomocí teče obránce srovnává a zhruba tři minuty před koncem nás dokonce posílá do vedení. Škoda, že jsme tento obrat nedotáhli do vítězného konce. Krátce poté jsme totiž nedokázali odehrát balón z rohu u naší brány do bezpečí a soupeř trestal. Stínem oboustranně bojovného, ale nijak zákeřného utkání, byly některé zvláštní verdikty rozhodčích, kvůli kterým se dohrávalo ve zbytečných emocích. 

FK Union – 1. DFK Slaný 4:2 (2:1)
Slánského soupeře jsme v prvním vzájemném duelu přehráli jasně 7:1, ale tentokrát jsme očekávali vyrovnanější utkání. A toho jsme se také dočkali. Začátek lépe vychází našemu týmu. Na dobře rozehraný roh si naběhl Vojtěch Štěrba, který přesnou střelou otevřel skóre. DFKčko pak ovšem využilo zaváhání naší obrany při přebírání hráčů a po hezké kombinaci srovnalo. Našemu týmu vrátil vedení Erik Rezek, který dorazil míč do sítě po šanci Kučery. Poté následovalo několik neproměněných příležitostí a až na začátku druhé půle tak přišlo zvýšení našeho náskoku. Po rychlém protiútoku a přihrávce Rezka uklidil míč zblízka do odkryté kasy Martin Gil. Výborně hrající Erik Rezek pak ještě na půlce obral o míč vysunutého brankáře a střelou do prázdné brány zvýšil už na 4:1. Soupeři se pak povedlo korigovat, když si po zákroku našeho gólmana nešťastně srazil balón do vlastní brány vracející se Kučera. V závěrečných sekundách se ještě proti nám kopal desetimetrový kop, po němž však hráč DFK minul bránu.

FK Union – RSC Čechie Slaný 7:3 (5:1)
Ihned po po duelu s 1. DFK nás čekalo další derby. Čechie nastoupila jen s pěti hráči do pole, ovšem tak tomu bylo i v prvním vzájemném souboji, který jsme hlavně kvůli špatnému začátku prohráli. Tentokrát jsme si tedy chtěli úvod pohlídat, což se povedlo. Poměrně rychle jsme se dostali do dvoubrankového vedení, které nám zajistil dvěma zásahy Erik Rezek. Poté přicházejí komplikace. Ještě jsme přežili přímý kop z hranice brankoviště, který rozhodčí nechali po vyběhnutí brankáře proti střelci navíc opakovat. Pak už ale přišlo snížení po střele po autu, která prošla mezi dvojicí bránících hráčů a balón zapadl za záda nereagujícího gólmana. Naštěstí se naši hráči nenechali příliš rozhodit a akcí po ose Fanta – Rezek a zakončující Martin Gil dokonale rozebrali obranu Čechie – 3:1. V první půli se pak trefujeme ještě dvakrát. Nejprve Lukáš Fanta dorazil míč do sítě po vlastní neproměněné desítce a poté prostřelil Chadimu v bráně soupeře Vojtěch Štěrba. Po změně stran pak Martin Gil na zadní tyči uklidil do sítě Štěrbův nástřel a bylo to 6:1. Za tohoto stavu jsme už trochu polevili soupeři s podařilo korigovat. Nějaké drama jsme už ale nepřipustili. Pětigólový rozdíl vrátil na ukazatel skóre Daniel Hovorka a závěrečný gól Čechistů minutu před koncem už nemohl na osudu duelu nic změnit.

Sestava: Augustin – Štěrba, Fanta, Štugel, Gil, Rezek, Kučera, Hovorka

Na důležité kolo se třemi zápasy jsme dali dohromady kvalitní sestavu z již zkušených a osvědčených hráčů a to se vyplatilo. Škoda nedotaženého obratu proti Klobukům, ale i se sedmi body musíme být vzhledem k dosavadnímu průběhu sezóny navýsost spokojeni. V tabulce jsme se posunuli na páté místo a na dohled máme i druhou pozici. Stále je tedy o co hrát!

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS