Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Rezerva přišla o bod v poslední vteřině

06.02.2022 | Jaroslav Malec

Do odvetné části OS II jsme nastoupili s kompletním kádrem b-týmu, z áčka jsme tentokrát nepovolali nikoho. Nedá se říct, že bychom vyloženě propadli, ale zisk jediného bodu z devíti možných je málo. O druhý bod nás připravila nekoncentrovanost, kdy jsme sami v posledních vteřinách zápasu se Slavojem vyrovnali na 2:2, abychom následně soupeře nechali rozehrát a jít do úniku 2 na brankáře.

FK Union Slaný "B" - RSC Čechie Slaný "B"  1:4 (1:2)

První zápas jsme nezačali vůbec špatně, Jan Paluka dokonce otevřel skóre, ale o vedení jsme velmi brzo přišli. V některých momentech před vlastní brankou jsme působili zmateně, nebo laxně, čehož hráči Čechie využili a otočili skóre. V druhém dějství jsme se snažili o vyrovnání, ale gól padl opět do naší branky. Za tohoto stavu jsme se pokusili trošku zariskovat s vysunutým brankářem, ale místo toho, abychom si nahrávali a vytvořili si nějaký prostor k zakončení jsme zbytečně dlouho drželi míč na noze, až jsme o něj přišli. Soupeři pak jen stačilo trefit prázdnou bránu.

FK Union Slaný - FC Atletico Slaný 2:2 (1:1)

Tento zápas nám celkem sednul. Soupeř hrál podobným stylem, jako my, tedy bojovně a se snahou pozorně bránit. Byť jsme v zápase dvakrát prohrávali, vždy se nám podařilo srovnat. Nejprve na 1:1 srovnal Miroslav Ivanko, to bylo ještě v prvním poločase. V tom druhém bojovná hra Atletica vyústila v naší možnost rozehrát 10m kop. Ten proměnil Jan Paluka. Rozhodčí ho ale nechali kop opakovat, kvůli tomu, že měl hrát až po písknutí. Naštěstí i s druhým kopem si suverénně poradil a vyrovnal. Zde se nám oplatilo využít volného času před prvním zápasem k soutěži v rozstřelu právě ze značky 10m. Tu vyhrál právě Paluka a vysloužil si tak možnost zahrávat tyto situace i v zápasech.

FK Union Slaný "B" - 1.FC Slavoj Kladno 2:3 (1:0)

Poměrně dobrý zápas, ale se špatným koncem jsme sehráli proti Slavoji Kladno. Slavoj byl mírně aktivnější, ale i my jsme dokázali zahrozit a dokonce se ujali vedení po sólu Josefa Pechara. Několik dobrých šancí Slavoje zlikvidoval náš brankář, do druhého poločasu jsme tak mohli nastoupit s nejtěsnějším vedením. To jsme ale bohužel neudrželi. Po našem útoku nám až příliš dlouho trvalo uvědomit si, že soupeř s protiútokem nepočká, až si rozebereme taktické parametry naši akce a sám vyrazil neatakován na naši bránu. Rychlá střela na vzdálenější tyč znamenala vyrovnání na 1:1. Zbytečná ztráta koncentrace nás stála vedení. A aby toho nebylo málo, nedlouho poté Slavoj skóre dokonce otočil. Ze zbytků sil i s brankářem v poli jsme se v posledních vteřinách hry pokusili o vyrovnání, což se nám po Fantově střele, která zapadlo pod břevno i povedlo. V té době mohlo zbývat do konce zápasu tak 5 vteřin, přesto jsme nepochopitelně zaspali a nechali hned po rozehrání dva hráče Slavoje běžet samotné na naši bránu. Ti se nemýlil a připravili nás o těžce vydřený bod. Můžeme odehrát dobře 29 minut ze zápasu, ale pokud jednu minutu prospíme, tak nám je předchozí snažení k ničemu. 

Sestava: Malec - Fanta, Pechar, Richter, Ujka, Ivanko, Paluka, Ďurčanský, Hartman

Pokud je střílení gólů naše bolest a dáme jich 5 ze tří zápasů, pak musí naše obranná činnost fungovat naprosto precizně, abychom měli šanci na nějaký bodový zisk. Nesmí se stávat, že v nějakých situacích zaspíme, že se nestihneme vrátit, nebo že odpadneme ze souboje. Toho jsme se bohužel nevyvarovali. A i když takových momentů nebylo moc, stačily na to, aby úsilí celého týmu vyšlo téměř nadarmo. Bohužel, protože celkově to nebyly špatné zápasy, ale rozhodují detaily.


 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS