Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Oslabené béčko zdolalo Stehlečeves, Velká Buková byla nad jeho síly

16.12.2019 | Martin Augustin

Jen s jedním hráčem na střídání odjela k poslednímu předvánočnímu kolu okresních soutěží do Stochova naše rezerva. Ta přitom musela absolvovat dva zápasy bez pauzy. V prvním si poradila výsledkem 4:0 se Stehlečevsí. Proti silné Velké Bukové už byl úbytek sil znát, navíc nám nebylo přáno střelecky a tak jsme prohráli až příliš krutým výsledkem 0:5.

FK Union B – SK Stehlečeves 4:0 (1:0)

Utkání začalo v poměrně ospalém tempu. Jako první jsme se rozkoukali my a z toho také rezultoval vedoucí gól. Hovorka na půlce vybojoval míč a prošel až do zakončení, které sice skončilo na tyči, ovšem dobíhající Vojtěch Štěrba již našel cestu, kudy poslat míč do vymezeného prostoru. Poté se začal dostávat do zakončení i soupeř a brankář Augustin musel předvést několik dobrých zákroků, aby uhájil poločasové skóre 1:0. Výsledek utkání byl dlouho krajně nejistý i po změně stran. Až v polovině druhé půle, po našem time-outu, jsme předvedli rychlou akci, kterou po nahrávce nováčka Martina Smetivého zakončil přesnou střelou kapitán naší rezervy Lukáš Fanta. Smetivý se vzápětí mohl zapsat mezi střelce i sám, když již překonal brankáře soupeře, ale za toho ještě zaskočil obránce, který míč přizvedl nad břevno. Závěr ale každopádně již patřil nám, což svými zásahy ještě potvrdili Vojtěch Štěrba a Jaroslav Malec.

FK Union B – FC Velká Buková 0:5 (0:3)

Ihned po duelu se Stehlečevsí musela pětice statečných hráčů do pole nastoupit proti silné Velké Bukové. Ta měla od začátku mírně více ze hry, přesto jsme ale nehráli úplně špatně a šance si také vytvářeli. Bohužel nám nepřálo štěstí, Malec dokonce trefil břevno a naopak jsme ve druhé polovině úvodního dějství hned třikrát smolně inkasovali. Při prvním gólu si vybral slabší chvilku do té doby dobře chytající Augustin, který při rohovém kopu vyběhl do prázdna, při druhém zahrál hráč Bukové evidentně rukou, což dokonce sám přiznal, ale rozhodčí nechali hru pokračovat a při třetím si náš gólman na přízemní střelu k tyči kopačkou sáhl, ale už míč nedokázal vytěsnit. Ani po změně stran jsme zbraně nesložili a příležitosti jsme si vytvářeli, ale góly – konkrétně dva – dávala zase jen Buková. Že nám nebylo přáno, potvrdil i Fanta, který neproměnil ani penaltu.

Sestava: Augustin – Štěrba, Fanta, Hovorka, Malec, Smetivý

Se soutěžním rokem 2019 jsme se tak rozloučili třemi body. Litovat musíme především malé účasti hráčů. Do pole se nás sešlo jen pět a to ještě přijel kapitán áčka Štěrba a premiéru v Unionu si odbyl nováček Martin Smetivý. A hrát s jedním hráčem na střídání dva zápasy po sobě dost dobře nejde. Každý absentující hráč si pak musí sám sáhnout do svědomí, zda skutečně nemohl pomoci, nebo zda to nějak zařídit šlo. Jsou mezi námi lidé, kteří, když je třeba pomoci, jsou ochotni přijet s drobným zdravotním problémem, po noční, nebo si přehodit směnu v práci. A samozřejmostí je rozpis zápasů na webových stránkách, podle kterého si bohužel jen někteří hráči plánují víkendový program. A pak je tu několik případů, kdy někdo z hráčů ráno před zápasy zjistí, že mu není dobře. Pokud se tak stane jednou za sezónu, je to normální, pokud toto hrozí každé druhé hrací kolo, pak už je to na zamyšlení. Béčko existuje proto, aby si měli možnost dostatečně zahrát všichni hráči našeho kádru. Pokud téhle možnosti využívat nechtějí a chtít nebudou, tak si také na další sezónu můžeme ponechat jen futsalisty, kteří chodí opravdu poctivě a přihlásit pouze jeden tým.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS