Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Krize áčka „snad“ zažehnána

01.02.2020 | M.A.

Po čtyřech porážkách v řadě jsme první únorový den vstupovali do druhé poloviny Okresního přeboru. V těžké chvíli, kdy jsme se začali nebezpečně přibližovat k boji o záchranu, jsme se dokázali semknout, sejít se v dobré sestavě a ze tří zápasů získat sedm bodů. Hned pět poločasů jsme přitom dokázali držet čisté konto. Dvakrát jsme inkasovali až v tom posledním, což znamenalo remízu s rezervou Čechie.

FK Union – MCE Slaný B 6:0 (5:0)
Duel s rezervou MCE zahajoval celý program 6. hracího kola. My ukázali naše odhodlání odčinit sérii čtyř porážek v řadě už tím, že jsme na hřišti byli připraveni již 10 minut před stanoveným časem výkopu. To soupeř se scházel pozvolna a před utkáním se v podstatě nestačil rozcvičit. I to se zřejmě projevilo na našem drtivém začátku. Rychlé góly nás uklidnily a strany se otáčely za našeho vedení 5:0. Šance jsme měli i po změně stran, ale to už nám to do branky tolik nepadalo. Trefili jsme se pouze jednou. Na výhře 6:0 se hattrickem podílel kapitán Štěrba, po jednom zásahu přidali Hovorka, Kučera a Gil.

FK Union – 1. DFK Slaný 2:0 (2:0)
Vítězství nad MCEčkem pro nás bylo vítaným povzbuzením. Ve druhém zápase nás totiž čekali slánští Vojáci, jejichž herní styl nám dlouhodobě nesedí. Od začátku byl také k vidění tradiční obrázek, kdy jsme útočili do zavřené defenzivy soupeře, který důsledně bránil na vlastní polovině. Tradičně navíc dokázal z každého našeho zaváhání vzadu zahrozit. Nám se však vydařila druhá polovina úvodního dějství a Daniel Hovorka nás dvěma důležitými trefami přiblížil ke třem bodům. Bohužel jsme ale přišli o kapitána Štěrbu, který si obnovil zranění, kvůli němuž vynechal celý leden. Možná i proto jsme se po změně stran začali bát o výsledek a směrem dopředu už nebyli tak nebezpeční. Naštěstí nám ale fungovala defenziva a tak jsme i druhý duel dokázali odehrát s nulou vzadu. Zápas bohužel poznamenalo zranění kapitána 1. DFK Pavla Kubenky, který se bez cizího přečinění skácel na palubovku se zraněným kolenem a do šaten odešel jen s pomocí spoluhráčů. Za Union přejeme brzké uzdravení!

FK Union – R.S.C. Čechie Slaný B 2:2 (1:0)
Čechie byla rozhodně nejkvalitnějším soupeřem, proti kterému jsme v sobotu nastoupili. Začali jsme dobře. V úvodu utkání vypálil z dálky Matěj Richter a bránící hráč balón tečoval do protipohybu jinak dobře chytajícího brankáře. Poté jsme se ale museli dost často bránit a těsné poločasové vedení jsme uhájili především díky zákrokům brankáře a obětavé hře v obraně, v níž vynikal především mladý Matěj Richter, z něhož museli být pivoti Čechie občas až zoufalí. I do druhého dějství měl náš tým lepší vstup než soupeř a Michael Kučera tak svou střelou zvýšil na 2:0. Soupeře vrátil do hry kontaktní gól, když snad jedinkrát v zápase dostal trošku volného prostoru pivot Kvapil, který v brankovišti připravil gólovou pozici pro svého spoluhráče. Velká škoda, že jsme pak za stavu 2:1 nedokázali zužitkovat nadějné brejky, dalším gólem bychom už duel asi rozhodli. Necelé tři minuty před koncem se tak Čechii podařilo vyrovnat. Oba týmy se tak rozešly nakonec asi se spravedlivou remízou. 

Sestava: Augustin – Štěrba (MCE, 1. DFK), Richter, Fanta, Hovorka, Kučera, Gil, Rezek, Malec (1. DFK, Čechie)

V lednu jsme se trápili, což bylo zapříčiněno hlavně tím, že jsme se ze zdravotních i jiných důvodů nebyli schopni pořádně sejít na trénink, ani zápasy. Že to chceme zlomit, tentokrát naznačil už čtvrteční trénink, z něhož se rekrutovalo všech devět hráčů, kteří nastoupili i v sobotu. Kromě zraněných Štugela a Týbla jsme tak měli k dispozici v podstatě v optimální sestavu. Premiéru v A-týmu si konečně odbyl i Matěj Richter, jenž se v obraně prezentoval výbornou hrou. Za tři zápasy neprohrál snad jediný souboj, zablokoval nespočet střel a přihrávek a v duelu s Čechií přiváděl zkušeného kanonýra Kvapila místy až k zoufalství. Tak doufejme, že budeš chodit častěji, Matěji :-)

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS