Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

VIDEO: Slušný start do sezóny. Z náročného trojutkání bereme 6 bodů

06.11.2021 | M.A.

Po necelých dvou letech jsme si konečně zase zahráli futsal na okresní úrovni! Náš A-tým vstoupil do sezóny 2021/22 náročným trojzápasem. Nejprve jsme v utkání, v němž byla znát na obou stranách po dlouhé pauze velká nervozita a futsalová nevyzrálost, zdolali 4:3 Klubuky. Poté se zadařilo v derby se slánským 1. DFK, které jsme přehráli vysoko 7:1. Nakonec jsme především kvůli hrubě nevydařenému prvnímu poločasu podlehli 4:7 Čechii Slaný.

Na našem Youtube kanále si můžete prohlédnout sestřihy z odehraných zápasů!

FK Union - KLC Klobuky 4:3 (3:1)

Klobuky hrály v sezóně 2019/20 Okr. soutěž I. třídy, v přeboru se tedy dají považovat za nováčka. Do zápasu proti nám nastoupily s jistým respektem, vyčkávaly na nás na půlce a my se pod dlouhé pouze také úplně nikam nehnali. Přesto se jako první osmělili naši hráči a zásluhou tref Adama Ďurčanského (náš první soutěžní gól od 8. března 2020) a Martina Gila jsme se ujali dvougólového vedení. Soupeř ale hned po rozehrávce hezkou střelou do horního růžku snížil. Gól Davida Kučery těsně před změnou stran nás měl uklidnit, ale možná jsme se hodili do pohody až moc, protože jsme ve druhé půli pouštěli soupeře do řady šancí a brankář Augustin musel ukázat, že po dlouhé přestávce vše ještě nezapomněl. Přesto po našem nedůrazu a odraženém míči soupeř z dorážky do odkryté branky snížil na 3:2. Následně jsme opět odskočili na dvougólový rozdíl zásluhou kapitána Vojtěcha Štěrby, i tak jsme se ještě museli o tři body strachovat. Augustin nejprve vyrazil desítku za akumulované fauly, ovšem o chvíli později inkasoval po skryté střele, která mu prošla pod nohou. V úplném závěru pak přišla ještě jedna příležitost soupeře v podobě desetimetrového kopu. Exekutor Klobuk však přestřelil a my si konečně mohli oddechnout. Utkání nebylo i vinou dlouhé pauzy sportovně příliš kvalitní, bojovnost však na obou stranách nescházela. A nás mohlo těšit, že tři body zůstaly na našem kontě.

FK Union - 1. DFK Slaný 7:1 (5:1)

Proti věkově staršímu, ale pro nás vždy nepříjemnému, týmu vojáků, jsme už předvedli i herně lepší výkon. V utkání jsme šli do dvougólového vedení, na což ještě soupeř stačil odpovědět snížením. Nás však skvěle dirigoval kapitán Vojtěch Štěrba, který v prvním dějství nastřílel za záda soupeřova gólmana čtyři góly a strany se tak otáčely za stavu 5:1. DFKčko nastoupili po změně stran s agresivní taktikou a chvíli to vypadalo, že se zápas pořádně vyhrotí. Vše vyvrcholilo zbytečným dohráním našeho Fanty po odehrání míče. Po žluté kartě a slovních výměnách názorů mezi hráči obou celků se pak emoce přeci jen uklidnily a zápas se dohrál už ve sportovním duchu. Naše vysoké vítězství pak ještě pečetili tečí Ďurčanského nabídky Michal Týbl a po individuální akci Lukáš Fanta.

FK Union - R.S.C. Čechie Slaný 4:7 (1:5)

Především první poločas utkání nám hrubě nevyšel. Částečnou příčinou našeho výkonu byl zřejmě náročný program a úbytek sil. Po zbytečných chybách a laciných gólech se strany otáčely za stavu 1:5. My si hned třikrát nedokázali pohlídat hru soupeře v pěti, kterou dirigoval v bráně zaskakující veterán Chadima. Ve druhém dějství to chvíli dokonce vypadalo na velký obrat, když se nám rychle podařilo korigovat až na 4:5. Po kontaktním gólu jsme ale začali zbytečně bláznit, místo, abychom hru zklidnili, hráli zodpovědně a počkali si na další šance či střely, jsme se pustili do hurá futsalu nahoru dolů a pouštěli soupeře do přečíslení. Čechisté několik takových příležitostí nevyužili, ovšem z jedné takové situace nám přeci jen odskočili na rozdíl dvou zásahů. Poslední branku jsem pak inkasovali po neubráněném rohu.

Šest bodů na úvod je rozhodně dobrých. Po dlouhé pauze jsme moc nevěděli, co čekat od sebe, ani jak na tom budou soupeři. Přeci jen, sebelepší tréninky nenahradí soutěžní zápasy, které jsme téměř dva roky nehráli.  Za týden v neděli vstupuje do své soutěže také Béčko. A-tým má v příštím kole volno a další duely nás tak tedy čekají až 4. prosince.

Sestava: Augustin - Štěrba, M. Kučera, Gil, D. Kučera, Týbl, Ďurčanský, Fanta (Klobulyk, 1. DFK), Malec (Čechie)

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS