Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Union má za sebou turnaj v Černuci

23.06.2019 | Martin Augustin

V sobotu 22. června jsme zamířili na turnaj v malém fotbale do nedaleké Černuce. V poslepované sestavě jsme bohužel skončili už po skupinové fázi, když jsme sice dokázali porazit dva soupeře, ale tato bilance stačila v šestičlenné skupině až na páté místo. I tak lze naši účast hodnotit kladně. Turnaj měl velmi dobrou organizaci a my jsme si v pěkném prostředí příjemně zahráli a udělali žízeň.

Turnaj se hrál ve formátu 6+1 na žákovské brány, které velikostí více připomínají bránu na velký fotbal než futsalovou. Očekávat se tedy dalo hodně gólů. My jsme si chtěli především trochu spravit náladu po nepovedeném účinkování na nedávném Memoriálu Petra Slance, kde jsme prohráli všech šest zápasů. První dvě hrací kola ještě proběhla dle plánu, kdy jsme dali šanci mladým hráčům, kteří se svého úkolu statečně zhostili, ale na poslední kolo jsme se už nedokázali sejít, po červené kartě hned v prvním utkání dohrávali bez střídání a výsledky podle toho vypadaly...

I do Černuce se nakonec sestava rodila těžko. Z 24 členného kádru Unionu se totiž z nejrůznějších důvodů většina postupně omluvila a tak jsme horko těžko dali dohromady alespoň brankáře a 7 hráčů do pole. Z Unionu byli k dispozici brankář Augustin, další gólman Malec, který ale již tradičně vypomáhal v poli, zástupci mladší generace Fanta, Richter a Hudousek a abychom dali tým vůbec do kupy, tak jsme soupisku na poslední chvíli ještě doplnili o Petra Volgnera a Zdeňka Řeháka ze slánské Čechie a Petra Kopuletého, kterého zlanařili naši mladíci. 

V prvním utkání proti celku s názvem Hospodští povaleči jsme se také na hřišti spíše hledali a seznamovali. Soupeř šel postupně do třígólového vedení, my několik šancí neproměnili a v závěru dokázali pouze snížit na konečných 1:3. Druhý duel proti Lešanům už byl z naší strany výrazně lepší. V úvodu nás několikrát podržel brankář Augustin a poté jsme se už postupně dostali do hry my a šli do dvougólového trháku. Hned vzápětí dokázal soupeř výstavní ranou do šibenice snížit, ale my naši výhru ještě pojistili třetím zásahem - 3:1.

Poté nás čekal nejslabší tým skupiny Frajeři. My jsme duel odstartovali výborně. Rychle jsme dali gól, poté trefili břevno, ale soupeř po naší chybě srovnal. Pak jsme se několik minut trápili a marně dobývali bránu Frajerů. Postupem času se naši hráči ale přeci jen dokázali prosadit a navýšit skóre až na konečných 5:1Následoval zápas proti velmi dobře hrajícím Youngsters FC. Tento tým na hřišti ukázal své kvality a byl o něco lepší. My jsme dokázali snížit na 1:2 a 2:4, ale na zvrat to nestačilo. Soupeř si rozhodně výhru zasloužil, byť tak dva góly jsme inkasovali zbytečně a závěr utkání určitě mohl být mnohem napínavější. 

Poslední utkání proti TJ Sokol Bříza se už neslo jasně v režii soupeře. Mimo hru navíc zůstal zraněný Řehák a my už tedy nemohli střídat. I únava hráčů se už na výkonu jistě projevila, některé situace v obraně jsme totiž nedohrávali a nechávali soupeře střílet lehké góly z přečíslení. Výsledek 0:7 byl tak pro nás až zbytečně krutý.

Ani 6 získaných bodů pak alespoň na čtvrté postupové místo nestačilo. Frajeři, které jsme porazili, sice skončili na nule, ale Lešany, které s námi také prohrály, dokázaly další tři zápasy vyhrát a v tabulce nás tak přeskočily.

Účast na turnaji hodnotíme kladně, a pokud bude možnost, určitě bychom se zúčastnili i příštího ročníku. Organizace byla velmi dobrá, zápasy odsýpali ještě s několikaminutovým předstihem, u každého hřiště bylo k dispozici několik balónů a v ceně startovného byly i poukázky na jídlo a pití u stánku s občerstvením. I herně na to nemůžeme pohlížet vyloženě pesimisticky. Zahráli jsme si zajímavé zápasy, o futsalové pauze jsme si zaběhali, zpotili, udělali žízeň a i o tom účast na podobných turnajích je. 

Jen škoda, že v poslední době máme problém se na turnaje domluvit a poskládat konkurenceschopný tým. Pokud bychom vyrazili v optimálnějším složení a měli k dispozici pár hráčů na střídání, tak to bylo v Černuci hratelné i na nějaké pěkné umístění.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS