Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Věřím, že na sezónu budeme dobře připraveni, hlásí předseda Unionu

28.10.2019 | Redakce

Již v neděli 3. listopadu vstupuje do sezóny náš B-tým a o týden později zahajuje okresní přebor i áčko. Před startem ročníku jsme tak vyzpovídali předsedu klubu a brankáře Martina Augustina. Ten se ještě vrátil k loňské sezóně, prozradil cíle do té příští a představil také staronové posily hráčského kádru.

Martine, na úvod se ještě vraťme k loňské sezóně. Jak bys ji s odstupem zhodnotil?

Z pohledu áčka se jednalo rozhodně o úspěšný ročník. Třetí místo v tak vyrovnané soutěži, jakou Okresní přebor je, má svou cenu. Škoda, že jsme si hlavně ve druhé polovině sezóny připsali některé zbytečné ztráty, bez nichž to mohlo být i ještě lepší. Ale jak jsem říkal, soutěž je vyrovnaná a těžko ji projedete bez zaváhání. Celkově panovala spokojenost.

Předposlední místo B-týmu z pohledu výsledků bylo samozřejmě zklamání. Přeci jen jsme byli v OS. II. třídy zvyklí bojovat o jiné mety. Na druhou stranu jsme nedostávali žádné příděly, ale měli jsme velké problémy se střílením gólů. Vybrali jsme si daň za mladý kádr, kdy naši mladíci viděli, že se mají ještě co učit na to, aby mohli zkušenější soupeře přehrávat a pravidelně porážet. I díky béčku se nám ale za poslední 2 – 3 roky vykrystalizovalo několik hráčů, kteří mohou doplnit áčko. Za něj už odehrál poměrně dost zápasů Tomáš Formánek, loni se stal jeho právoplatným členem Lukáš Fanta a letos bychom rádi posunuli do A-týmu i Matěje Richtera. Toho už jsme tam chtěli vyzkoušet loni, ale bohužel to selhalo na Matesových časových možnostech. A otevřené dveře mají i další kluci, pokud prokáží odpovídající výkonnost.

Jak vlastně probíhala příprava na nový ročník?

Dlouhou letní přestávku jsme si zkrátili na turnaji v Černuci, kam jsme se vydali hlavně s mladíky. V létě se někteří z nás scházeli na fotbálcích na venkovním hřišti u Biosky. Klasické tréninky pak začaly tradičně od září. Scházíme se v docela slušném počtu, tak věřím, že na sezónu budeme dobře připraveni.

Co hráčský kádr, jsou nějaké změny?

Změny jsou spíše kosmetické, vzhledem k papírově široké soupisce jsme se do něj rozhodli moc nezasahovat. V dresu Unionu už neuvidíme Petra Jindru, který přestoupil do kladenského Slavoje. V letošní sezóně nebude ze zdravotních důvodů hrát ani Miloš Hajsl. Po dvouletém hostování v MCE Slaný se k nám naopak vrací šikovný útočník Dan Hovorka a kariéru obnovuje Michal Svoboda. To je hráč, který s námi pravidelně chodí na tréninky, ale odehrál jen pár zápasů ještě v době, kdy jsme hráli krajský přebor a před třemi lety vypomohl při souběhu obou našich týmů béčku. Navíc zůstává šestnáctiletý Matěj Hudousek, který už ve druhé polovině loňské sezóny ukázal, že může být i pro áčko velmi platným hráčem.

S jakými cíli půjde Union do příštího ročníku?

V první řadě hrát a scházet se tak, aby nás futsal bavil. :-) Samozřejmě bychom rádi minimálně zopakovali umístění áčka z loňské sezóny, cílem je tedy zaútočit na medailové pozice. Věřím, že pokud se budeme pravidelně scházet v optimální sestavě, tak bychom mohli loňské třetí místo i vylepšit. Okresní přebor je ale zrádná soutěž, v níž můžete hrát o medaile a stejně tak klidně o záchranu. Musíme tedy ke všem zápasům a soupeřům přistupovat zodpovědně a s respektem. U béčka budeme chtít určitě vylepšit loňské umístění. Spokojen bych byl, kdybychom se pohybovali alespoň kolem pátého místa.

Vzhledem k nižšímu počtu týmů, které se do nového ročníku přihlásily, se budou hrát všechny okresní soutěže systémem, kdy každé mužstvo bude mít v sezóně dvě volná kola a bude mít tak mezi zápasy měsíční přestávku. Jak se na to díváš?

Ideální by asi bylo, pokud by se místo volných kol začalo o týden později a skončilo o týden dříve. Tím by se eliminoval souběh s velkým fotbalem, se kterým týmy na začátku a na konci futsalové sezóny bojují. Rozumím ale slovům předsedy Okresní komise futsalu Pavla Nepila, který na předsezónním grémiu týmů vysvětloval, že musí zarezervovat haly v několikaměsíčním předstihu před sezónou a v té době se ještě neví, kolik týmů se do soutěží přihlásí. Takže tenhle model je asi nejmenší zlo.

Chystá vedení klubu i nějaké novinky mimo futsalové palubovky?

To hlavní proběhlo během loňské sezóny, kdy jsme spustili nové webové stránky, nechali udělat nové dresy a v závěru sezóny také klubové mikiny a soupravy. V tomto duchu chceme pokračovat i letos, tedy rozšířit sortiment klubového oblečení, či propagačních předmětů. Co se týče PR, tak bychom chtěli minimálně udržet a nejlépe i vylepšit standard z posledních let, kdy máme z každého hracího kola k dispozici článek na webu, video sestřihy a fotogalerii. Myslím, že takový servis pro futsalové příznivce by nám mohla závidět i většina druholigových klubů.

Co bys vzkázal fanouškům klubu?

Všech našich kamarádů a fanoušků si moc vážíme. Doufáme, že si na naše zápasy najdete cestu a my Vám můžeme slíbit, že na hřišti necháme všechny síly. Snad pak na rozlučce společně zapijeme co nejúspěšnější sezónu :-)

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS